Leven in Vertrouwen

Hoe de geest het lichaam aanstuurt
Kransaderen

De kransaderen horen bij het territoriumgebied, zie ook ectoderm. Het relais van de kransaderen stuurt ook de eisprong en de menstruatie aan. De plaats van inslag in dit gebied in de hersenen is afhankelijk van het geslacht, de biologische handigheid en de hormoonstatus van de persoon.
Meer uitleg en informatie hierover in de lezing "De Biologie van de Psyche" en de vierdaagse workshop "Bio-logica van gedrag en karakter", zie de agenda.

Zie ook baarmoederhals, slagaderen, aderen en kransslagaderen.

Gevoeligheid volgt het mondslijmvliesschema.


Thema's

Territoriumverlies of seksueel conflict.
Verlies van baan, eigen zaak, auto, paspoort of andere voor het dagelijks werk belangrijke zaken. Seksueel misbruik, verlies van partner, besnijdenis, verkrachting, etc.


CA-fase

Functieverhoging. Afname van het binnenbekleding van de kransaderen en de baarmoederhals.

Biologisch nut

Verwijding van de aderen zodat er meer bloed naar de longen kan stromen om meer zuurstof op te nemen.  

Symptomen

Pijn op de borst, lichte angina pectoris, mogelijk onregelmatige menstruatie of uitblijven van menstruatie / "onvruchtbaarheid".


PCL-fase

Normalisatie van de functie. Heropbouw van de bekleding van de kransaderen met behulp van cholesterol, vorming van een "korstje".

Symptomen

Geen.


EC

Longembolie. Het "korstje" komt los en de krampende dwarsgestreepte spieren van de kransaderen sturen het de kleine bloedsomloop in naar de longen.

  • Angst en vernietigingsgevoel.
  • Ademnood.
  • Pijnen in de borst door de EC van de spieren in de kransaderen (kransader-epilepsie).
  • Hartfibrilaties, hoog, onregelmatig hartritme
  • Misselijkheid
  • Absence, bewusteloosheid.
  • Eventueel rillingen en koudzweet.

Deze crisis kan bij langere conflictduur dodelijk zijn:
  0 - 3 maanden: hartritmestoornissen.
  4 - 6 maanden: lichte hartaanval.
  6 - 9 maanden: zware hartaanval.
  > 9 maanden: dodelijke longembolie of dodelijke hartaanval.


Het is een beangstigende gebeurtenis, vaak met vervolgconflicten, bijvoorbeeld:

Angst om te stikken vanwege de benauwdheid (doodsangst): longblaasjes.

"Dit wordt me te veel, ik kan dit niet aan": myocard.

Maar als je het hebt overleefd, is er in feite niet veel meer aan de hand. De vervolgconflicten en de gangbare interpretatie van dit gebeuren vormen dan het grootste probleem.


Andere vormen van hartaanvallen: coronair hartinfarct, myocard aanval.Hangende heling of vele terugvallen: atherosclerose. Er zijn ongebruikte kransaderen in de omgeving aanwezig. Bij dichtslibben worden deze in gebruik genomen.


Constellatie met kransslagaderen (seksueel conflict + territoriumverlies): postmortale constellatie. Geen territorium meer hebben, noch als man, noch als vrouw. Zich niet meer kunnen reproduceren. Biologisch is het leven zinloos geworden en men is bezig met het leven na de dood, bijvoorbeeld planning eigen begrafenis, fascinatie voor begraafplaatsen.

Zie ook Bio-Logica van Gedrag en Karakter.Meer informatie over dit complexe en interessante programma vindt u in het uitgebreide artikel over de kransaderen.