Leven in Vertrouwen

Hoe de geest het lichaam aanstuurt
Oud Mesoderm


Inleiding

De processen in het oud mesoderm zijn vergelijkbaar met die van de hersenstam in het endoderm. Weefsels van het oude mesoderm worden aangestuurd door de kleine hersenen. De kleine hersenen, de hersenstam en de middenhersenen vormen samen de "oude hersenen", zie de hersenen.


Het oud mesoderm ontwikkelde zich toen de organismen zichzelf moesten gaan beschermen tegen elkaar. Later, toen ze het land op trokken, moesten ze zichzelf ook kunnen beschermen tegen uitdroging door de zon en tegen stof en vuil. De weefsels in deze groep zijn de onderhuid, de vliezen van de borst- en buikholte, het hartzakje en de borstklierenAlgemeen programma-verloop.


Thema's

  • Aanvalsconflicten. Aangevallen worden, zich aangevallen voelen of angst daarvoor.
  • Bezoedelingsconflicten, aantasting van de integriteit. Zich vies -, misvormd -, onaantrekkelijk voelen, bang zijn verminkt te raken, besmettelijk zijn. Ook uitgescholden worden: vies vuil kreng.
  • Zorg-, strijd- of nestconflict (borstklieren).


CA-fase (conflictactieve fase, stressfase)

Weefseltoename, tumorvorming. Bijvoorbeeld een dikkere huid voor betere bescherming (melanoom), grotere capaciteit van de zweetkliertjes om anderen op afstand te houden (overmatig transpireren).


Herstel-fase A (herstelfase A)

Normalisatie van de weefsels.
Zwelling, pijn, koorts, extreme vermoeidheid en stinkend nachtzweet vanwege de afbouw van de cellen door TBC-bacteriën, eiwitten in de urine.
Wanneer geen of onvoldoende TBC-bacteriën aanwezig zijn, worden de nu overbodige cellen ingekapseld.


Door de gangbare interpretatie en de stank van de TBC-bacteriën kunnen ook deze processen voor veel angst zorgen en is er een grote kans op vervolgconflicten, bijvoorbeeld:

Vooral bij een combinatie van verschillende (heftige) endo- en mesodermale programma's is continue fysieke, mentale en medische ondersteuning noodzakelijk.


EC (epileptische of epileptoïde crisis)

(Sterke) pijnen, rillingen en koudzweet. Eventueel openbarsten van de zwelling, vooral als eerder een punctie is uitgevoerd: stinkende, etterige, bloederige afscheiding.


PCL-fase B (herstelfase B)

Afnemende symptomen.

Doordat het genezingsvocht mineraalrijk is, kunnen aan het einde van de PCL-B kalkspetters achter blijven, bv. in de borsten.


Hangende genezing

Omdat er ook de weefsels van het oud mesoderm gedurende de herstelfase iets meer wordt afgebouwd dan in de stressfase is opgebouwd, vermindert het weefsel in het betreffende orgaan gestaag, bijvoorbeeld "lege" borsten.Constellatie van de kleine hersenen

Het gevoel wordt uitgeschakeld

Ongevoelig voor verdere aanvallen, emotieloosheid, niks interesseert de persoon nog, het leven is grijs en grauw, niets raakt de persoon. Wordt vaak ten onrechte gezien als een depressie.