Leven in Vertrouwen

Hoe de geest het lichaam aanstuurt

Vetweefsel

Eigenwaarde-inbreuken (EWI) en scheidingen gaan vaak hand-in-hand. Hoewel men bij een EWI niet direct in levensgevaar verkeert, heeft elk probleem dat zich fysiek of mentaal manifesteert, te maken met een overlevingsangst. Bij een EWI leeft er de angst dat men niet geaccepteerd wordt door de groep als men niet goed genoeg is. Dit is een scheidingsthema en als men "verstoten" wordt, ontstaat er wel degenlijk een levensbedreigende situatie, zie ectoderm. Door de EWI ligt er dus een scheidingsconflict op de loer en dat wil men voorkomen.

Zie ook bindweefsel, myelineschede.

Of het de linker- of rechterkant van het lichaam betreft, is afhankelijk van de biologische handigheid.


Thema

Lichte eigenwaarde-inbreuk, onaantrekkelijk zijn, niet goed gevormd, te dik. Dit zijn onnatuurlijke, culturele conflicten.

De exacte conflictinhoud is afhankelijk van de locatie op het lichaam, zie het skelet bij nieuw mesoderm onderaan.


CA-fase  

Afbouw van vetcellen.

Symptomen

Geen.


PCL-fase  

Wederopbouw van het vetweefsel, lipoom.

Symptomen

Vermoeidheid, pijn, roodheid en activiteit van bacteriën (streptokokken, stafylokokken, e.a.), altijd in syndroom: achtereenvolgens opslaan van water en vet. Zonder syndroom geen dikke vetlaag!

Biologische nut

Het biologisch nut ligt aan het einde van de PCL-B: dikkere vetlaag, betere bescherming.Hangende heling: obesitas, cellulite (Ca-fase) of cellulitis (PCL-fase).

Typisch conflict voor de mens, in de natuur geldt: dik is mooi/goed. Het oorspronkelijke gevoel van "Ik ben te dik" manifesteert zich (zie ook scheppingsproces). Het is een vicieuze cirkel en in de praktijk heel moeilijk om hieruit te komen.


Vele onderhuidse lipomen: neurofibromen, zie myelineschedes.