Leven in Vertrouwen

Hoe de geest het lichaam aanstuurt


Nierparenchym

Het nierparenchym filtert het bloed en vormt urine.

Uitzondering: van hersenen tot orgaan is het niet gekruist!

Zie ook: nierverzamelbuizen, nierbekken.


Thema

Vloeistofconflict:

  • Iemand (bijna) zien verdrinken of zelf bijna verdronken zijn
  • Overstroming, huis of kamer staat blank
  • Teveel gedronken hebben, alcoholisme
  • In de broek plassen, incontinentie
  • Veel bloed zien, milt-problemen (vervolgconflict)
  • Angst bij veel regen voor aquaplaning
  • etc.


CA-fase  

Celafbouw in het nierparenchym en bloeddrukverhoging ter compensatie van het verminderde weefsel om de juiste hoeveelheid bloed te filteren.   

Symptomen

Geen.


PCL-fase

Heropbouw van de cellen in het nierparenchym, nierkanker.  

Vanuit de "gaatje(s)" ontstaan er één of meerdere cysten die worden opgevuld met nierparenchym weefsel. Gedurende dit proces hechten ze zich aan de omliggende weefsels voor steun en voeding. Dit wordt geïnterpreteerd als een "invasieve en agressieve niertumor".

Symptomen

Gezwollen buik, vermoeidheid, eventueel pijn. Het nieuwe weefsel is fragiel en kan snel scheuren. De pijn en de vermoeidheid zorgt ervoor dat men zich rustig houdt. Verergering van de symptomen met syndroom.


EC / PCL-B

Uitdrijving van het vocht, indrogen van de cysten, die zich losmaken van de omringende weefsels. Normalisatie van de bloeddruk.

Biologisch nut

Het biologisch nut aan het einde van de PCL-B: niercyste.

Extra nierparenchym en een permanent verbeterde filtercapaciteit. Het vocht wat men eerst niet aan kon, kan nu wel verwerkt worden.

Na 9 maanden zijn er één of meerdere "extra" nieren gevormd met hun eigen slagader en ader, die mee gaan doen met de urineproductie. De hoge bloeddruk is hiermee overbodig geworden.

Men syndroom: grote, met veel vocht gevulde cysten in de PCL-A, die aan het einde van het programma misschien niet geheel ingedroogd zijn.Meer informatie over dit programma vindt u in het uitgebreide artikel over het nierparenchym.