Living in Confidence

How the Mind Controles the Body 
Under construction
Relais van organen en weefsels in de kleine hersenen (cerebellum)

Vanaf de kleine hersenen zijn de hersenen en organen gekruist, zie ook oud mesoderm. Dat wil zeggen dat de linkerkant van het lichaam wordt aangestuurd door de rechter hersenhelft en andersom. De concentrische ringen van het zorg-strijd-nestconflict dat zijn weerslag heeft in de rechter borst zit dus links in de hersenen (1) en die van het aanvalsconflict, dat zich uit aan de linkerkant van de buik, zit rechts in de hersenen (6). 

Relais van organen en weefsels in de witte stof van de grote hersenen (medulla)

De relais in de medulla controleren de botten, de pezen, de spieren, de gewrichten, het bindweefsel, het vetweefsel, de lymfeknopen en -vaten en de bloedvaten op een bepaalde plaats in het lichaam.  De exacte inhoud van de eigenwaarde inbreuk bepaalt welk lichaamsdeel is aangedaan en welk weefsel in dat lichaamsdeel, zie nieuw mesoderm.
 


Uitzonderingen 

  • Door de evolutionaire draaiing van het hart wordt de linker hartspier door de linker hersenhelft aangestuurd en de rechter hartspier door de rechter hersenhelft.
  • Nierparenchym niet gekruist, parenchym linker nier wordt door de linker hersenhelft aangestuurd en die van de rechternier door de rechter hersenhelft.Relais van organen en weefsels in de hersenschors (cortex)

Zie ook ectoderm.

Uitzondering

Bij de ogen gaat het niet om het rechter- of linkeroog maar om de linker- of rechterhelft van het netvlies of glasachtig lichaam in beide ogen. Deze zijn ook niet gekruist, want de linkerhelften van zowel het glasachtig lichaam als het netvlies worden gecontroleerd door het relais in de linker hersenhelft. Echter de linkerhelft van beide ogen kijken naar rechts en de rechterhelft naar links. Degene naar wie gekeken wordt, is van belang: moeder/kind of een 3e (sociale kant, zie biologische handigheid).